Hör Lena Fritzsell, IVA-sköterska i Värnamo, berätta om personalens situation på IVA just nu. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Lena, IVA-sköterska: ”Det är äta, sova, jobba som gäller”

Uppdaterad
Publicerad

På intensivvårdsavdelningarna i länet är det fortfarande totalt 110 personer som går på krislägesavtalet. SVT har träffat Lena Fritzell, sjuksköterska i på IVA i Värnamo, som totalt gått åtta veckor på krislägesavtalet.

I början på året gick cirka 750 vårdanställda i regionen på krislägesavtalet. De flesta vårdavdelningarna har nu avslutat avtalet, men på IVA i Jönköping, Eksjö och Värnamo gäller det fortfarande, på grund av det stora antalet patienter där.

”Osäker om jag kommer få min semester”

13 av de 110 IVA-anställda som går på krislägesavtalet under den pågående fyraveckorsperioden finns i Värnamo.

– Det är äta, sova, jobba som gäller. Man hinner inte med sig själv och man hinner inte med familjen. Vi har fått semester beviljad i sommar men jag känner mig ändå osäker om jag kommer få min semester, säger Lena Fritzell.

På Ryhov i Jönköping går 58 IVA-anställda på krislägesavtalet under vecka 17-20 och i Eksjö är det 29 IVA-anställda. Den nuvarande perioden på krislägesavtalet avslutas 23 maj. Det finns ännu inget beslut om vad som händer efter det datumet.

I klippet ovan hör du Lena Fritzell berätta om personalens situation på IVA just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.