Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är alltid trångt på bussen mellan Sävsjö och Vetlanda då eleverna pendlar till skolan. I klippet hör du vad Linnéa Böhlin vill ska ändras. Foto: SVT

Elever som pendlar mellan Sävsjö och Vetlanda tvingas stå upp på bussen

Uppdaterad
Publicerad

Sittplatserna räcker inte till på bussen för alla gymnasieelever som pendlar mellan Sävsjö och Vetlanda. Linnéa Böhlin, som åker med bussen, är orolig för sin och andras säkerhet när de kör ut på länsväg 127 i 80 kilometer i timmen.

Linnéa Böhlin läser sista året på Njudungsgymnasiet i Vetlanda men bor i Sävsjö. Hon berättar att bussarna har varit överfulla under hela gymnasietiden. Vid flera tillfällen har hon fått stå upp och nästan dagligen får några stå i gången på bussen.

– Många går till resecentrum för att ha en chans att få plats på bussen, för vid skolan är det kaos, säger Linnéa Böhlin.

Orolig för säkerheten

Buss 341 och 342 kör på länsväg 127 som har en hastighet upp till 80 kilometer i timmen. Linnéa Böhlin är orolig för vad som kan hända om bussen skulle behöva tvärnita när folk får stå upp i gången.

– Jag vill ju inte bli skadad bara för att jag måste ta mig hem, säger hon.

I klippet hör du Linnéa berätta hur det brukar se ut på bussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.