Publikrekord för svenska damhockey, Kinnarps Arena, Jönköping. Foto: SVT

Se arenan fyllas inför rekordmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett nytt rekord i Kinnarps Arena vid HV71s match mot Linköping. 4563 personer kom och såg matchen och det betyder nytt publikrekord i damhockey.

Publikrekordet på SDHL- match var tidigare Luleå Hockey's med 3150 personer. Nu är det andra säsongen för HV:s damer i högsta ligan och en offensiv insats har gjorts för att slå publikrekordet.

Inför dagens match var över 6000 biljetter reserverade. Det återstod att se om alla som bokat verkligen skulle komma till arenan. Biljetterna var gratis tack vare sponsorer.  Och en halvtimme innan matchstart började mycket riktigt publiken välla in.

Ett par minuter innan matchstart kunde Johan Freijd, kommunikationsansvarig på HV konstatera att över 4000 åskådare scannats in vid entrén. Sammanräkningen visade sedan på 4563 i publiken.

Jenni Asserholt, marknadskoordinator och lagkapten i HV71 Dam, hoppades innan matchen förstås på nytt publikrekord och ett uppsving för damhockeyn.

– Vi har en fantastisk hockeypublik i Jönköping och är övertygade om att vi kan slå rekordet. Det blir förutom en härlig hockeymatch många kringaktiviteter i arenan för familjen, säger Jenni Asserholt.

Och så blev det alltså. HV71 är nu det lag som är innehavare av publikrekord på damhockey. Dessvärre förlorade HV med 2-1 efter straffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.