OS-guldmedaljören Agneta Andersson Foto: Privat

Lokala framgångar i kanot-SM

Uppdaterad
Publicerad

Kanotister från Jönköping och Huskvarna tog totalt åtta medaljer under torsdagens tävlingar i kanot-SM som avgörs i Rocksjön i Jönköping denna vecka.

Under fjärde dagen av kanot-SM var kanotisterna från Huskvarna och Jönköpings kanotklubbar framgångsrika. Totalt paddlade kanotisterna hem åtta medaljer, en individuellt och sju i kanoter med besättning.

Maratonspecialisten Emma Andersson från Huskvarna kanotklubb tog en bronsmedalj på 5.000 meter. Jönköpings kanotklubbs Greta Helleblad och Sofia Paldanius tog även de en bronsmedalj på K2 500 meter.

Fler medaljer

I D16 paddlade Alva Johansson och Agnes Klahr, HKK, till sig ett silver i K2 över 2.500 meter. Tillsamman med Klara Wretling och Moa Wahlström paddlade de sedan K4 500 meter och lyckades bärga ett brons.

I 14-årsklassen tog Luise Sackbrook och Signe Carlsson, JKK, brons på K2 500 meter. På samma sträcka för killarna tampades klubbarnas båda K4:or. HKK tog silver genom Max Webers, Isak Almgren, Melker Franke och Hugo Johansson, tätt följt av JKK:s Viktor Larsson, Viktor Andersson, Petter Helleblad och Viktor Skagerö.

Viktor Larsson och Petter Helleblad tog sedan även brons på K2 2500 meter.

Prisutdelare under torsdagens tävlingar var kanotlegendaren Agneta Andersson som bland annat har OS-guld på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.