I klippet berättar Jonatan Wetterlind, gruppchef polisen Värnamo, hur gripandet kunde ske så snabbt efter händelsen. Foto: TT / Johan Nilsson / Polisen

Kvinna kidnappad i Värnamo – man anhållen för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt natten till torsdag larmades polisen om en kidnappning i centrala Värnamo. En man ska ha tagit sig in genom en altandörr till en kvinnas bostad och tvingat med sig henne därifrån.

Efter att polisen larmats om kidnappningen inleddes ett intensivt spaningsarbete där flera polisregioner samarbetade. Strax före 02 kunde en man gripas i en bil en bit utanför Värnamo. Han anhölls senare av åklagare misstänkt för att ha fört med sig kvinnan mot hennes vilja.

– Mannen körde bilen och i den fanns också kvinnan, säger Jonatan Wetterlind, gruppchef polisens yttre verksamhet i Värnamo.

Hur var hennes tillstånd?

– Det var uppenbart att hon förts iväg mot sin vilja.

Kvinnan ska dock inte ha skadats allvarligt fysiskt vid händelsen. Enligt polisen känner mannen och kvinnan varandra sedan tidigare.

Isolerad händelse

Händelsen rubriceras som människorov. Lägenheten har spärrats av och en brottsplatsundersökning ska genomföras. Bilen har också tagits i beslag.

Polisen kommer under dagen fortsätta med förhör och andra utredningsåtgärder på både brottsplatsen och i den beslagtagna bilen.

– Det är viktigt för oss att säga att den här händelsen inte har någon koppling till den problematik som varit i Värnamo. Det är en isolerad tragisk händelse, säger Jonatan Wetterlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.