Foto: Mattias Landström

Man anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot tisdag totalförstördes en villa mellan Vaggeryd och Bondstorp i en brand. Vid 16-tiden på tisdagen anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Under fredagen hävdes anhållandet av åklagare.

Det var vid 02-tiden i tisdags som räddningstänsten fick larm om brand i en villa mellan Bondstorp och Vaggeryd. När räddningstjänsten kom fram till platsen visade det sig vara en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten kunde inte ta sig in i den övertända villan, utan fick istället inrikta sig på att förhindra spridning till intilliggande byggnader. Fastigheten totalförstördes, men ingen människa kom till skada.

Polisen spärrade av platsen och genomförde senare en teknisk undersökning. Klockan 15.43 på tisdagen anhölls en man misstänkt för mordbrand efter beslut av åklagaren.

– I morgon kommer jag att fatta beslut om jag ska begära honom häktad, säger kammaråklagare Klas Hellgren till SVT på torsdagseftermiddagen.

I övrigt vill han inte lämna några kommentarer kring ärendet i nuläget.

Under fredagen hävdes anhållandet av åklagaren och mannen försattes på fri fot. Utredningen kommer att fortsätta och i nuläget kvarstår misstankarna mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.