Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för våldtäkt på en jämnårig kvinna i Sävsjö under natten. Den utsatta kvinnan har fått föras till sjukhus för undersökning och vård.

Strax efter klockan ett natten till onsdagen larmades polisen till en bostad i Sävsjö kommun där en kvinna uppgett att hon blivit våldtagen.

– Det är ett integritetskränkande grovt brott som jag inte kan säga mycket om. Det är rutin att kvinnan förs till sjukhus för en kontroll, säger Thomas Agnevik, presstalesperson polisregion Öst.

Den misstänkte är en person som kvinnan tidigare haft en relation med. Han är inte känd av polisen sedan tidigare. Våldtäkten ska ha inträffat i en bostad.

Den misstänkte mannen greps i en annan bostad i kommunen. Han fördes till polisstationen för förhör och anhölls senare av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.