Mer polisnärvaro efter mordet, uppger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg. Foto: SVT

Ung man död efter bråk i centrala Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen anhölls ytterligare en person misstänkt för inblandning i bråket i centrala Gislaved som slutade i att en man i 25-årsåldern avled. Två misstänkta gärningsmän anhölls tidigare under morgonen.

Kring midnatt, natten till lördagen, fick polisen larm om ett bråk i centrala Gislaved. En man i 25-årsåldern hade blivit skadad av ett tillhygge och de misstänkta gärningspersonerna skulle ha sprungit därifrån. Ytterligare en person skadades, men lindrigt.

– Det har förekommit tillhyggen i samband med brottet. Det rör sig inte om en gänguppgörelse, utan ungdomar som hamnat i bråk med varandra, säger lokalpolisområdeschefen Håkan Boberg.

Man död efter bråk i Gislaved

Flera polispatruller kom till platsen och hittade den svårt skadade mannen.

– Mannen avled senare av sina skador. Anhöriga har underrättats, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Det rörde sig mycket folk i området vid den här tiden och som kunde hjälpa till med bra signalement.

Polisen kunde gripa två misstänkta gärningsmän i anslutning till brottsplatsen. Männen är i 20-årsåldern och de är misstänkta för mord. De anhölls på lördagsmorgonen.

– Varken gärningsmännen eller den avlidne finns i våra register sedan tidigare, säger Angelica Israelsson Silfver.

Vid 14-tiden på lördagen anhölls en tredje person för inblandning i händelsen. Samtliga tre är misstänkta för mord.

Ökad polisnärvaro

Polisens kriminaltekniker har varit på platsen och genomfört en brottsplatsundersökning, hör vittnen och samlar bevis i form av övervakningskameror. Under lördagen är polisens närvaro tydlig i centrala Gislaved.

– Det kan spridas en viss oro och otrygghet i samband med sådana händelser, säger Håkan Boberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter bråk i Gislaved

Mer i ämnet