Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Johan Stenberg, kammaråklagare, om mordutredningen på kvinnan i Gnosjö. Foto: SVT

Man häktas misstänkt för mord på Gnosjökvinna

Uppdaterad
Publicerad

En man häktades på tisdagen vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för mordet på en kvinna i Gnosjö.

Han nekar till brott.

Åklagaren ville att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan i 75-årsåldern som hittades död i ett skogsområde i Gnosjö.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen men menar att han är skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden. Nu har åklagaren en vecka på sig för att stärka bevisen.

– Under den tiden kommer vi fortsätta med den här utredningen, därefter får vi se om misstankarna har stärkts mot honom, säger Johan Stenberg, kammaråklagare.

”Tunn bevisning”

Mannen nekar till anklagelserna.

– Vi delar tingsrättens bild att misstankarna inte är särskilt starka. Jag kan bara konstatera att bevisningen är tunn, det finns ingen konkret bevisning, utan det bygger på svaga indicier, säger Jonas Faresjö, mannens advokat.

Anhölls i fredags

Mannen är hemmahörande i Gnosjö kommun. Det var för tre veckor sedan som en kvinna i 75-årsåldern hittades död i Töllstorpsområdet.

I fredags anhölls alltså den misstänkte mannen. Enligt åklagaren är han och kvinnan inte nära bekanta. Han förnekar brott men är nu häktad en vecka, då en ny häktningsförhandling ska hållas.

Hör mer om utredningen i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.