Foto: Hasse Holmberg

Man försökte locka med sig flicka i bil

När den 10-åriga flickan var på väg till skolan under torsdagen ska en man ha stannat sin bil och försökt locka med henne. Rektorn har nu polisanmält händelsen.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som flickan, 10 år gammal, var på väg till skolan. Hon ska då ha mött en okänd man i en bil utanför Konsum i Hovslätt utanför Jönköping.

Mannen ska ha frågat om hon ville åka med och erbjudit henne godis. Men flickan som går på Hovslättskolan sprang från platsen. Rektorn har nu polisanmält händelsen som rubriceras som ofredande.

Lasse Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping säger att polisen inte har inte hunnit förhöra flickan eftersom anmälan kom in under dagen.

–Det är klart att det här är allvarligt. Om personen har onda avsikter så är det riktigt illa, säger han.

– Den här mannen vill vi ju hitta så fort som möjligt.

Vad gör ni nu?

– Vi måste förstås prata med tjejen. Sedan får vi se hur vi går vidare.

Liknande fall på Torpa

Även i måndags ska en flicka, 12 år gammal, anmält till polisen att hon blivit förföljd på Torpa i Jönköping. Hon var ute och rastade hunden när en man i en bil ska ha tutat på henne vid upprepade tillfällen. Händelsen inträffade på Gröna gatan vid 17-tiden. Även den händelsen rubriceras som ofredande.

Polisen tar gärna emot iakttagelser som kan ha gjorts i samband med de här händelserna.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer