I natt började det brinna i entrén för andra gången på drygt en vecka. Foto: Emma Johansson/SVT

Man anhållen efter ny brand på Ica i Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen började det brinna igen på Ica i Mullsjö. Det var andra gången på drygt en vecka. Nu har en misstänkt man anhållits.

Strax innan klockan tre i natt fick räddningstjänsten larm om att det brann utanför butiken. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i entrén.

– Det hade tagit sig i fasaden och undertaket, men de släckte det ganska snabbt när de kom fram, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Under natten har enheter från Mullsjö, Habo, Bottnaryd, Jönköping och Bankeryd arbetat på platsen. Nu under morgonen lämnar den sista enheten från räddningstjänsten, men vissa kontroller kommer göras under dagen.

Misstänkt mordbrand

Senare under natten kunde en man i 25-årsåldern gripas som misstänks för mordbrand för branden i natt. Han anhölls under morgonen. Enligt polisen befann han sig på platsen och blev tidigt misstänkt för branden.

Även förra veckans brand i butiken misstänks vara anlagd, men om de två bränderna har ett samband får utredningen visa.

I klippet nedan ser du från förra veckans brand i samma butik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Gustaf Söderström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.