• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Ett stort antal poliser var på plats vid parkeringen utanför köpcentret för att hålla ordning på de hundratals personer som samlades under fredagskvällen. Bilden är tagen tidigt på kvällen. Foto: SVT

Man grovt misshandlad vid Asecs

Publicerad

Fyra personer greps sent på fredagskvällen misstänkta för grov misshandel av en man på parkeringen vid Asecs i Jönköping. Misshandeln skedde i samband med att hundratals personer samlats i området under kvällen.

Av tradition samlas många motorintresserade på parkeringen utanför Asecs i Jönköping efter motormässans stängning. Då träffas inte bara mässbesökare utan även andra bilintresserade, många tillresta från orter runt om Jönköping.

Ett stort antal poliser var på platsen och de rapporterade att det var väldigt många som på fredagskvällen hade samlats och stämningen var tidvis hög. 18 personer omhändertogs för berusning av alkohol eller narkotika.

– Det var en del fylla, men läget var relativt lugnt, säger Björn Öberg presstalesperson hos polisen.

I ambulans till sjukhus

En allvarlig misshandel inträffade på området. Det handlar om en man som enligt polisen misshandlats svårt av ett flertal personer. Fyra personer greps kort efter brottet och den skadade fördes till sjukhus i ambulans, det är oklart hur pass skadad han är.
Vittnen till misshandeln förhördes på platsen och en förundersökning om grov misshandel inleddes.

–Alla fyra är anhållna, två i 20 årsåldern en i 25 årsåldern och en i 30 årsåldern. Personerna försvann iväg med en bil, men greps kort därpå, säger säger Björn Öberg.

Killen som blev misshandlad ska ha blivit slagen och sparkad, men inget tillhygge användes. Tre av personerna som är anhållna är hemmahörande i Jönköping och en från Kronobergs län.

Så var långfredagen

Enligt polisen var det många polisärenden under motormässan på långfredagen. Där bland annat 17 personer blev omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusad (LOB), 11 indragna körkort och 30 skrivna böter för fortkörning.

– Vi kommer ha mer resurser under påskafton, för då vet vi att det kommer ännu mer människor här, säger Tommy Thorngren som är kommunikationsansvarig för polisens kommenderingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer