Man ofredade kvinna när han inte fick jobbet han sökte

Uppdaterad
Publicerad

När en man i 40-årsåldern inte fick jobbet han sökte började han ringa och skicka meddelande till den kvinna som var ansvarig för rekryteringen. Nu döms mannen för ofredande då han bland annat ska ha kallat kvinnan nazisthora.

Mannen ska ha sökt jobb hos en arbetsgivare i Jönköpings kommun för ungefär ett år sedan. När mannen inte fick en anställning började han ringa och skicka kränkande meddelanden till kvinnan som skötte rekryteringen.

Vid två tillfällen ska han har ringt till hennes jobbtelefon och bland annat kallat henne rasist och nazist på telefonsvararen. Han ska också skickat sju mejl där han kallade henne diverse tillmälen samtidigt som han uppmanade henne att anställa honom.

Förnekar brott

Mannen har förnekat brott och har uppgett att han var berusad, mådde psykiskt dåligt och inte menade det han skrev. Han ville bara få kvinnan att förstå att han borde fått anställningen.

Tingsrätten gör bedömningen att meddelandena har kränkt kvinnans frid på ett kännbart sätt och dömer honom för ofredande i tre fall. Mannen döms till 80 dagsböter på 50 kronor vardera. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 7 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.