Man skjuten i Sävsjö – kom in blodig på ett företag

Uppdaterad
Publicerad

En ung man stapplade blodig in på ett företag i Sävsjö för att söka hjälp. Polisen misstänker att han skjutits i benet och har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Det var igår måndag som polis och ambulans kallades till en adress i Sävsjö. Den skadade mannen uppger att han blivit misshandlad, och han fick föras till Höglandssjukhuset i Eksjö för vård.

– Av den utredning som hittills har genomförts har det uppstått misstankar om att den drabbade mannen, som är i 25-årsåldern, har skjutits i ett ben, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik på tisdagsmorgonen.

Under måndagen undersökte polisen området där mannen dök upp.

Befarade stök vid sjukhuset

Polisen hade patruller på plats vid sjukhuset i Eksjö under måndagskvällen för att upprätthålla ordningen. Men det finns inga uppgifter om att det blivit stökigt.

Det är okänt varför mannen skjutits och det finns inga uppgifter om att någon gripits misstänkt för brottet.

Under onsdagen ändrade polisen brottsrubriceringen från grov misshandel till försök till mord, enligt Smålands Dagbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.