Förödelsen efter explosionen i mannens lägenhet är stor. Foto: Linda Mathillas/SVT

Man som skadades svårt i explosion har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som skadades svårt i en explosion i Hestra under lördagskvällen har avlidit. Det meddelar Region Uppsala där mannen vårdades för sina skador.

Mannen brännskadades svårt i explosionen och fördes under söndagen till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård. Hans tillstånd bedömdes som livshotande och nu meddelar Region Uppsala att mannen avlidit av sina skador.

Larmet om explosionen i mannens lägenhet kom runt klockan 21.50 på lördagskvällen. Explosionen startade även en brand och en granne skadades efter att han hoppat från sin balkong för att undkomma branden. Enligt räddningstjänsten bröt grannen benet.  

Var formellt gripen

Lägenhetsinnehavaren var formellt gripen av polisen och misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region Öst, ska en rättsmedicinsk undersökning nu genomföras.

– Det finns inga andra misstänkta i ärendet. Vi kommer fortsätta utreda exakt vad som hänt i lägenheten, säger han.

”En isolerad händelse”

Polisen uppger att de inte sett att mannen haft några kopplingar till exempelvis extremistiska eller kriminella miljöer.

– Allt pekar på att det är en isolerad händelse, säger Erik Terneborn. 

Enligt polisen finns det heller inget som tyder på att någon utomstående skulle ha placerat ut något explosivt i lägenheten eller kastat in det.

Mannens anhöriga är underrättade.

SVT besökte under söndagen området där explosionen inträffade: Se klipp nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.