Många avåkningar i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera avåkningar har inträffat under eftermiddagen och den tidiga kvällen. Bland annat har en lastbil glidit av vägen i höjd med Ljunga motell på riksväg 26/47 och orsakat långa köer.

Vid 19.30-tiden meddelade polisen att riksväg 26/47 var öppen för trafik igen.

Polisen har fått rapporter om hala vägbanor i länet, och vill uppmana alla trafikanter att anpassa hastighet och avstånd till framförvarande fordon till rådande väglag.

Hittills har det handlat om avåkningar utan några större personskador.

Utanför Anderstorp ska en linjebuss ha hamnat i diket. Sex personer ska ha funnits ombord på bussen, men ingen av dem ska ha skadats. Bussen står med bakpartiet i diket och har inte vält, men den behöver dras upp av bärgare.

Det handlar om en linjebuss med plats för ungefär 50 personer som går mellan Värnamo och Gislaved.

I närheten av Korsberga har två singelolyckor inträffat i närheten av varandra. Det handlar om en personbil och en lätt lastbil som hamnat i diket längs riksväg 31. Vägen stängs av under bärgningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.