Enligt arrangören har intresset ökat vilket leder till att yngre män och kvinnor besöker skivmässan. Foto: Privat

Många besökare på skivmässan i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

På Huskvarna Folkets Park samlades över 1000 personer under påskafton för att köpa och titta på skivor. Enligt arrangören har intresset växt.

Skivmässan på Folkets Park i Huskvarna är Sveriges näst äldsta skivmässa. Här samlas skivsamlare över hela världen för att köpa och titta på vinyl, cd, dvd och kassetter.

– Förut har det alltid varit mycket gubbar som har varit här, men nu har intresset ökat vilket har lett till att yngre män och kvinnor kommer hit, säger Lars-Peter Anderson som är arrangör.

Många dyra exemplar

På skivmässan kan man hitta musik i alla genrer, Lars-Peter Anderson berättar att det finns några riktiga rariteter.

– Det finns några skivor som säljs för 10 000 tals kronor. Men det sker inte bara affärer här, redan kvällen innan träffas samlare på hotellen och köper och säljer skivor. Men i och med att utbudet är så stort finns det något för alla, säger han.   

Påsken lockar besökare

Enligt Lars-Peter Anderson har påsken alltid varit en populär tid att gå på skivmässa.

– Dels tror jag det har med motormässan att göra att många svänger förbi när de ändå är här, men sen är det en bra tid att gå på skivmässa, säger han.

Runt 1000-1200 besökte skivmässan under påskafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.