Många samlades i hamnen för att protestera mot att Anneros äldreboende stänger över sommaren. Foto: Kotten Åkerlind

Många samlades på Visingsö för att protestera mot nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen samlades många människor klädda i gula västar på Visingsö, för att protestera mot beskedet om att äldreboendet Annero på Visingsö ska stängas under sommaren.

– Det är skönt att människor engagerar sig, säger Kotten Åkerlind som var på plats.

Anledningen till att så många samlades på Visingsö under ondagen, var att representanter från kommunen besökte ön. Då såg många chansen att protestera mot att äldreboendet Annero på Visingsö kommer att vara stängt under perioden 1 juni till 30 september. Jönköpings kommun berättar att de behöver stänga ner på grund av brist på personal. Även tiden efter sommaren är oklar, då kommunen inte vet om problemet kommer lösa sig.

–  Vi måste se till att de boende får en säker vård av bra kvalitet och att våra medarbetare har en bra arbetsmiljö och kan ta ut sin semester, sa Camilla Johansson till SVT Jönköping.

Kotten Åkerlind var på plats för att protestera mot beslutet om nedläggningen. Foto: Kotten Åkerlind

Håller inte med kommunen

Men Kotten Åkerlind håller inte med kommunen om problemet. Han menar att det går att lösa, därför var han på plats idag för att protestera.

– Jag la ut en annons på min sida där jag frågade om någon ville jobba här, den fick över 700 delningar. Kan annonsen få så många delningar kan kommunen göra mer för att få hit personal, säger han.

Hur många var ni på plats?

– Det är svårt att säga, men ett par hundra i alla fall. Jag är glad att vi var så många, alla som var på plats har en relation till Annero.

Ingen lösning under onsdagen

Trots att många var på plats, så kände Kotten Åkerlind att det inte gav något utslag.

– De bara log och gick direkt till mötet de skulle till. Jag förstår att det kan vara svårt att hitta personal, men det går att lösa, säger han.

Se klipp nedan om anhöriga och personal som är oroliga:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.