Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det kommer att byggas bon för igelkottar i Huskvarna folkets park. Foto: TT

Huskvarna folkets park bygger insektshotell och igelkottsbon

Uppdaterad
Publicerad

En död ek var början på en storsatsning i Huskvarna folkets park för att öka den biologiska mångfalden. I det döda trädet har det bland annat borrats hål för att skapa ett insektshotell till bin.

När en död ek skulla avverkas kontaktades Claes Hellsten från Gränna skogsgrupp som såg andra möjligheter med trädet. Efter att ha tittat på eken och resten av parken så hade han ullt med ideér på hur parken skulle kunna bli bättre på biologisk mångfald.

-Jag skickade en jättelång lista till parken och tänkte att de kunde välja ut några av sakerna, men de ville göra allting, säger Claes Hellsten.

Gräset får växa upp

Listan med förslag på hur Huskvarna folkets park ska kunna öka den biologiska mångfalden innebär bland annat att sluta klippa vissa gräsytor, bygga insektshotell eller borra hål i ekar.

– Vi hoppas att detta resulterar i höjd kunskap för dem som besöker oss och att de får med sig massor av idéer hem, säger Ellen Stenberg som är verksamhetsutvecklare på Huskvarna folkets park.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.