Bilden är en genrebild från en annan marknad. Foto: SVT Arkiv

Populär marknad i Adelöv pausas på grund av problem med swish

Uppdaterad
Publicerad

Den populära marknaden i Adelöv i Tranås kommun tvingas nu pausa arrangemanget i september. Orsaken är förra årets stora problem med att betala med swish och kontokort. De befarar samma problem i år, något som Tranås tidning var först med att rapportera.

Förra årets marknad var som vanligt välbesökt men knallarna och besökarna blev lidande av att det inte gick att betala med varken swish eller kontokort på grund av den dåliga mobiltäckningen.

– Det havererade under stora delar av dagen och vi vill inte anordna marknaden med samma förutsättningar som förra året, säger Maria Athlöf, arrangör till SVT Nyheter Jönköping.

Trots att marknadskommittén arbetat med frågan under året har de inte hittat en lösning och väljer nu därför att ställa in årets marknad.

”Oseriöst att arrangera med samma förutsättningar”

– Vi har inte hittat någon lösning på problemet och behöver mer tid på oss. Det här är ett infrastrukturellt problem och det är mitt ute i skogen så det är inget unikt problem.

De jobbar nu vidare med att hitta en lösning. Nästa år firar marknaden i Adelöv 290-årsjubileum och hoppas då kunna genomföra arrangemanget.

Hade ni inte bara kunnat meddela besökarna att ta med sig kontanter?

Swishbetalningar sköt i höjden under pandemin och det är inte så enkelt som att bara upplysa folk att ta med kontanter.

Hon säger att den främsta anledningen till att de ställer in är att de vill garantera att marknaden fortsätter att vara populär och att det inte är seriöst att riskera att det blir som förra året.

Här nedan är ett reportage SVT Nyheter gjorde inför förra årets marknad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marknadsarrangörerna Maria och Björn Athlöf säger att knallen har det svårt att gå runt ekonomiskt i dagens marknadsvärld. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.