Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu en match ställs in på Finnvedsvallen och istället spelas i Borås. Hör kommunen berätta om besvären med gräset i klippet ovan. Foto: Sandra Wennergren

Notan för IFK Värnamos matchflytt: En miljon kronor

Publicerad

Ännu en match ställs in på Finnvedsvallen och spelas istället i Borås, då hemmaplanen i Värnamo inte är redo. För IFK Värnamo betyder det kostnader på ungefär en miljon kronor.

Lars Grahn är enhetschef på kommunens fritidsavdelning i Värnamo. Han är bekymrad över att planen ännu inte är spelbar. Nu hoppas han på att matchen den fjärde maj ska kunna gå att köra på hemmaplan.

– Det har blivit många sömnlösa nätter där man funderat fram och tillbaka på vad vi kunde ha gjort, säger han.

Dyr matchflytt

Klubben IFK Värnamo förlorar ungefär en miljon kronor i fördyrande kostnader och förlorade biljettintäkter på att flytta matchen.

– Jag tror hundra procent av gräsmattorna runt omkring är gröna och frodiga, och att vi inte kan spela här är grymt frustrerande, säger Fredrik Lingeskog, som är ordförande för IFK Värnamo.

Hör mer i klippet om anledningen till att matchen flyttas och vilka konsekvenser det får i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.