Agne Bengtsson är HV71:s klubbdirektör. Foto: TT/Stig Kenne/Mikael Fritzon

Max 50 i publiken – Så gör HV71 med hemmapremiären

Publicerad

På lördag spelar HV71 säsongens första hemmamatch, då laget möter Rögle. Nu har beskedet kommit vilka som kommer att släppas in när det endast får sitta 50 personer på läktarna.

Under försäsongen valde HV71 att spela helt utan publik i hemmaarenan på Rosenlund i Jönköping. På lördag släpps publik in, men det är begränsat till 50, med tanke på rådande coronarestriktioner.

– Av dessa 50 personer kommer en del av biljetterna gå till våra största partners, en del till säsongskortsinnehavare och en del till North bank supporters, säger HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson.

Mejlar de utvalda

Klubben kommer via e-post informera de som får erbjudandet att komma till de olika matcherna. Men detaljerna kring hur de väljs ut vet inte Agne Bengtsson när SVT Nyheter Jönköping talar med honom.

– Det kan vara så att North banks får ett antal platser där de sedan får välja vilka som ska gå. Det kanske handlar om lottning, men jag vet inte detaljerna kring det.

HV tittar också på en liknande lösning till matcher i SDHL, men är inte riktigt i hamn där ännu.

Vill ha besked om framtiden

Förberedelserna för en coronasäsong i SHL har varit omfattande för seriens 14 klubbar. Nu är allt klart – utom publikfrågan. Det har idag gått en månad sedan regeringen öppnade för att tillåta ett begränsat antal åskådare på idrottsarenorna från och med den 1 oktober. Men hur det kommer att bli är inte klart.

– Vi måste ha det beslutet på plats nu, sa SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin i fredags.

Och Agne Bengtsson instämmer i Hemlins invändning. Han säger att klubben har en plan för hur de kan dela upp publiken när de får ta in fler i arenan.

– Det handlar bland annat om att se till att alla sektioner har en egen kiosk och att in- och utpassering till arenan sköts så att det inte blir för trångt.

I klippet nedan berättar nya huvudtränaren Nicklas Rahm om HV71:s förberedelser inför säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.