Hunden var död när jägarna hittade den. Foto: Mikael Gustavsson

Mikael hittade den ihjälslagna hunden

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Gustavsson är jägare och därmed van vid döda djur. Men upptäckten i skogen är något av det mest obehagliga han sett.
– Man gör inte detta mot en hund, man gör inte så mot någon.

De var på väg ut i skogen för att jaga älg, Mikael Gustavsson och tre kompisar, när de såg något sticka ut vid en stolpe. De passerade först utan att riktigt se vad det var, men när de vände tillbaka upptäckte de en svårt sönderslagen hund.

– Någon hade snurrat upp kopplet, hunden hängde liksom från stolpen. Först trodde vi att den blivit skjuten men det är troligare att någon slagit ihjäl den med en yxa eller liknande över ögonen så att ansiktet krossats, berättar Mikael.

– Det är något av det mest obehagliga jag sett.

Tog bilder som bevis

Det fanns inte någon tvekan om att hunden var död. Jägarna ringde polisen, eftersom de var tvungna att åka vidare tog de bilder utifall att någon skulle komma till platsen och försöka röja undan.

Mikael Gustavsson la ut en bild på Facebook och många, många är upprörda och har kommenterat.

– Man gör inte på det här sättet, man gör inte detta mot en hund, man gör inte så mot någon.

Polisen misstänker djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer