Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från vänster: Mathias Bergvall ordförande, Daniel Ljungskvist sportgrupp, Linus Karlsson ishockeyspelare, Hampus Karlsson ishockeyspelare och Temo Elomo ny tränare. Foto: Pernilla Bursell/SVT

Miljonpott till Boro efter NHL-kontrakten: ''Vi fortsätter precis som innan’’

Publicerad

1,2 miljoner kronor är vad Boro/Vetlanda får på kontot som ett kvitto på att klubben verkligen lyckats med att producera bra spelare. En stor anledning till miljonvinsten är att Linus Karlsson och Alexander Suzdalev skrev på NHL-kontrakt förra våren. 

– Tack vare pengarna så behöver vi inte öka kostnaderna för ungdomarna. Vi vill investera och bygga långsamt, med vad vet vi dock inte än, berättar ordföranden Mathias Bergvall.  

Daniel Ljungkvist, som tidigare spelat bland annat i allsvenskan och för HV71, har gått tillbaka till sin moderklubb Boro/Vetlanda som del i sportgruppen. Han berättar att pengarna i sig inte kommer att ändra på klubbens inställning. De vill fortsätta fokusera på att utveckla sina egna spelare och på ungdomarna som kommer till ishallen. 

Hur ska ni göra för att fortsätta generera bra spelare?

– Vi ska fortsätta precis som vi gjort innan, säger ordförande Mathias Bergvall och ler.  

Både Bergvall och Ljungkvist säger att taktiken bland annat är en tillgänglig ishall, ett enormt engagemang från klubben och att unga har bra idoler att se upp till.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.