Polisens bombgrupp samt kriminaltekniker undersöker brottsplatsen. Foto: SVT

Misstänkt bombdåd i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar med att utreda ett misstänkt mordförsök sedan ett föremål detonerat utanför ett bostadshus i Anderstorp i Gislaveds kommun. Larmet kom in 06.04 på juldagen och strax efter klockan halv sju var polisen på plats. Ingen person skadades.

– Det är delar av väggen som är tydligt skadade, så det var en kraftigare detonation, säger Thomas Agnevik vid polisen tidigt på juldagsmorgonen.

Kriminaltekniker och personal från polisens bombskydd är på plats för att utreda vad som orsakat explosionen.

– I huset befann sig personer. Exakt hur många vet jag inte. Jag har bara uppgifter om att de ska vara oskadda, säger Thomas Agnevik.

Han uppger också att polisen inte känner till något hot mot någon av de boende på adressen. Några misstänkta finns inte i nuläget, men polisen har kunnat samla in vittnesuppgifter från boende i området.

Ingen skadad

Senare under förmiddagen förtydligar polisen att det befann sig en person i lägenheten och att den klarade sig utan skador.

Fortfarande på annandagen hade polisen ingen misstänkt för händelsen. De skriver på hemsidan att händelsen bedöms vara riktad mot en specifik person. Thomas Agnevik, polisens presstalesperson säger att det inte finns några nya uppgifter att gå på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.