Kjäll Gustafsson mördades i samband med ett rån på en restaurang i Gislaved i december förra året.

Misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson släppt – häktning hävd

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson, som skedde på en restaurang i Gislaved i december förra året, har nu släppts ur häktet.

Mannen har varit häktad sedan den 24 september på sannolika skäl misstänkt för mordet. Han har hela tiden nekat. På onsdagsmorgonen fick Jönköpings tingsrätt besked från åklagaren att mannen skulle släppas.

Inga stärkta misstankar

Enligt åklagare Adam Rullman har misstanken mot mannen inte stärkts under utredningens gång, trots att flera utredningsåtgärder som förhör och tekniska undersökningar genomförts. Därför släpps han nu.

Man död efter rånförsök i Gislaved

”Misstanken kvarstår, men är inte nu av sådan styrka att ett fortsatt frihetsberövande är motiverat. Vissa utredningsåtgärder kvarstår. Dessa åtgärder är inte heller av sådan art att genomförandet försvåras av att den misstänkte är på fri fot”, skriver Adam Rullman i ett mejl till SVT.

Han skriver också att ingen ytterligare person i nuläget har delgivits misstanke om inblandning i mordet. Men eftersom förundersökningen pågår kommenterar han inte läget ytterligare.

Förnekar brott

Den nu frisläppte mannens advokat Mikael Halonen Carling, skriver i ett meddelande till SVT Nyheter Jönköping att hans klient givetvis är nöjd över att vara försatt på fri fot och att han fortsatt förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet