Misstänkt för sexualbrott mot barn – nu häktas han för fler brott

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-åring från södra delen av Jönköpings län, som sedan i mars sitter häktad för att våldtagit och sexuellt ofredat barn omhäktades under fredagen. Han misstänks nu för ytterligare brott. Sammanlagt handlar det om sex målsägande.

Han häktades i slutet av mars för våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt ofredande. En månad senare hade ärendet vuxit och han misstänktes för ytterligare fall av våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande, och sexuellt ofredande mot barn. Då var det fem barn som stod som målsägande.

Handlingar från tingsrätten visar att förundersökning av vissa av brotten har lagts ner.

TIll dagens förhandling har dock ytterligare brott lagts till. Det gäller två fall av våldtäkt mot barn, två fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott. Det handlar om ytterligare en målsägande.

– Den misstänkte är nu häktad för sammanlagt 14 brottsmisstankar, han nekar till samtliga anklagelser säger åklagare Emma Harrius till SVT Nyheter Jönköping.

Åtal ska vara väckt senast 22 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.