Polisbil med blåljus i mörker Foto: Stina Stjernkvist /TT

Två misstänkta mordförsök i Jönköping under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer häktades på tisdagen efter helgens två våldsdåd i Jönköpingstrakten som först rubricerades som mordförsök, men där brottsrubriceringen nu har ändrats till grov misshandel.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att två män har häktats. Det var under lördagen som polisen började utreda ett misstänkt mordförsök i Jönköpings tätort. En person fördes till sjukhus med skador av vad som tros vara stickvapen och en person anhölls.

Enligt polisen ägde mordförsöket rum under ett bråk där flera personer var närvarande. Det ska ha skett på en bostadsadress i Jönköping. Flera av personerna har förhörts om händelsen och polisen spärrade inledningsvis av ett område där en teknisk undersökning utfördes.

– Vi hör de inblandade parterna och vittnena som fanns på platsen. Vilken koppling de har till de inblandade vet jag inte, sa vakthavande befäl Joel Gerdin under helgen.

Den nu häktade mannen är i 45-årsåldern. Offret, även det en man, är i 40-årsåldern. Brottsmisstanken rör nu grov misshandel.

Andra misstänkta mordförsöket under lördagsdygnet

Polisen larmades under lördagen om ytterligare ett misstänkt mordförsök i kommunen, då en man påträffades allvarligt skadad i en bostad. Skadeläget uppgavs under lördagseftermiddagen vara stabilt för mannen.

– Jag ser inget samband mellan de två händelserna, säger Joel Gerdin.

Även den misstänkte i det här ärendet har häktats, där brottsrubriceringen även här har ändrats till grov misshandel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.