Misstänkt rattfyllerist rammade stolpe i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndag körde en bil av vägen och in i en stolpe på Öxnehagaleden i Huskvarna. En kvinna i 45-årsåldern är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Det var klockan 01.21 som SOS Alarm fick larm om en olycka i kurvan vid Shellmacken på Öxnehagaleden i Huskvarna. När polisen kom till platsen fattade de misstankar om att föraren, en kvinna i 45-årsåldern var berusad.

– Hon fick sova någon timma hos oss i arresten, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Olycka i Gislaveds kommun

Ytterligare en misstänkt rattfyllerist orsakade en olycka i länet sent på lördagskvällen. Det var strax före klockan 23 som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en singelolycka på väg 153 mellan Fegen och Långarekull i Gislaveds kommun.

– Personen hade kört ner i diket och sedan försökt köra upp igen, det var medtrafikanter som larmade polisen, berättar Monica Bergström.

Polispatrullen på plats misstänkte att föraren var påverkad och en förundersökning gällande rattfylleri/drograttfylleri har inletts. Föraren togs in för provtagning.

Bil i fel riktning

Vid 02-tiden natten mot söndag mötte en bilist en bil som körde i fel riktning vid Mariebo i Jönköping. Bilföraren fick väja och körde in i ett räcke. Föraren som körde i fel riktning avvek från platsen och en anmälan om olovligt avvikande från olycksplats har upprättats.

Ingen person skadades, men den krockade bilen fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.