Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar lokalpolisområdeschef Kristoffer Axell om det misstänkta mordförsöket i samband med en skottlossning i Jönköping. Foto: Emma Johansson/SVT

Misstänkt skottlossning i centrala Jönköping – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Ett område i östra delarna av centrala Jönköping spärrades av under fredagsmorgonen efter larm om skottlossning under natten. Polisen utreder försök till mord och grovt vapenbrott.

Polis larmades strax innan klockan sex på fredagsmorgonen till en adress på Kålgården i centrala Jönköping efter att höga smällar hörts. Skador på ett fönster tyder på att en skottlossning har skett.

– Vi tror att man har skjutit mot en fastighet med någon typ av vapen. Så vi inleder en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott, säger Kristoffer Axell som är lokalpolisområdeschef för södra Vätterbygden.

Polisen har pratat med personer på platsen, men det finns ingen misstänkt i nuläget. Ingen person skadades under skottlossningen.

Polisen har spärrat av ett område på Kålgården i centrala Jönköping där man misstänker att det förekommit skottlossning tidigt på fredagsmorgonen. Foto: SVT/Ebba Öberg

Ökar polisnärvaron

Polisen spärrade av ett område och arbetade på platsen med flera olika kompetenser, bland annat kriminaltekniker och hundpatrull. Den närmsta tiden kommer fler poliser att finnas på gatorna i Jönköping.

– Vi kommer att ha uniformerad personal synliga och vi vill gärna att man kommer och pratar med oss om eventuell oro eller om man har sett någonting som sticker ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett bostadsområde i på Kålgården centrala Jönköping har spärrats av med anledning av en misstänkt skottlossning. Foto: Ebba Öberg/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.