Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från maskerade polisens insats på plats i Vetlanda efter ett misstänkt mordförsök på en man i 30-årsåldern, natten mot söndag. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Misstänkt mordförsök i Vetlanda – blödande man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man i 30-årsåldern hittades i anslutning till bostadsområde i Vetlanda, natten mot söndag. Tre män anhölls inledningsvis, men har nu försatts på fri fot.

– Brottsmisstankarna kvarstår, säger åklagare Gustaf Johansson på tisdagseftermiddagen.

Det var strax efter två, natten mellan lördag och söndag, som en person hörde av sig till polisen efter att ha hört höga smällar vid en adress i östra delarna av Vetlanda.

Väl på plats hittades en man med skador som misstänks ha orsakats av ett vasst föremål. Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus med ambulans, och enligt polisen finns inga tecken på att han är livshotande skadad.

– Någon form av skjutvapen har använts och någon form av vasst föremål har använts, säger Johnny Gustavsson som är polisens presstalesperson.

Stor polisinsats

Området spärrades av och polisen har under söndagen knackat dörr för att få in vittnesuppgifter. Tekniker var också på plats för att genomföra en kriminalteknisk undersökning.

– Vi har stor närvaro i området och det pågår ett intensivt arbete just nu, förklarade Johnny Gustavsson då.

Under söndagsförmiddagen uppgav polisen att man hållit flera förhör, och vid lunchtid meddelades det att tre män som förhörts nu även anhållits i ärendet. En man i 20-årsåldern misstänkt för försök till mord och de andra två för grov misshandel.

Under tisdagen meddelade åklagaren, som är förtegen om att berätta om detaljer i ärendet, att anhållandet av de tre hävts, men att brottsmisstankarna kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.