Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar vd Stefan Nilsson om hur gärningspersonerna krossade glaset. ”Det är egentligen okrossbart glas, men det var det ju inte ser vi nu”. Foto: Ebba Öberg/SVT

Möbelbutiken Severins bestulna på möbler för 100 000

Publicerad

Under natten larmades polis till en möbelbutik i Jönköping. Tjuvarna ska ha krossat ett okrossbart fönster och tagit varor för nästan 100 000 kronor – tre värdefulla fåtöljer.

Det var strax innan klockan två på natten till onsdagen som Stefan Nilsson, vd för Severins möbler, fick ett SOS-samtal om det pågående inbrottet. Men när han kom fram till butiken fanns ingen gärningsperson kvar på platsen.

– Förövarna har ju naturligtvis varit här och rekat innan, för de visste precis var grejerna stod. För annars kommer man inte iväg så snabbt.

Misstänkt Jetson-liga

Det är tre Jetsonfåtöljer till ett värde av 90 000 kronor som har stulits. Enligt Stefan Nilsson har flera av Severins andra butiker varit drabbade av liknande stölder, och han misstänker att det är en liga som ligger bakom dåden.

Det finns dock i nuläget ingen misstänkt för möbelstölden.

I klippet berättar Stefan Nilsson om hur tjyvarna lyckades krossa det okrossbara glaset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.