Morddömd erkänner i brev till tidning

Publicerad

Den man från Mullsjö som dömts för morden på ett par i Mantorp i juni 2017 har i såväl tingsrätt som hovrätt nekat till mord. Men nu erkänner han brottet, i ett brev till tidningen Expressen.

Paret hittades döda i sitt kök, hårt tejpade över ansiktet och knivskurna. Mannen har under rättsförhandlingarna medgett att han varit på platsen, men att han lämnat innan paret dödats. Han har hävdat att två andra personer var där.

I brevet till Expressen skriver han:

”Jag begick ett brott.

Så långt vet jag.

Men varför? Inte ens jag vet det.

Vad driver någon till att mörda två människor?

Sen hovrätten har jag mer eller mindre erkänt mig skyldig. Så jag har insett vidden av mitt brott, men jag håller fortfarande på och mentalt reder ut vad som hände i Mantorp.”

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade tidigare vårdats för tvångstankar om att mörda någon, men den rättspsykiatriska utredningen visade att han inte led av någon allvarlig störning vid tiden för morden.

Han skriver vidare:

Jag försöker förstå och framför allt så försöker jag lista ut varför jag gjorde som jag gjorde. Men det är svårt.

Det är som någon slags mental spärr. Jag behöver tid att reda ut allt och nu har jag all tid i världen. Det sa jag till mitt ex två veckor efter dom i hovrätt.

Mannen dömdes i hovrätten till livstids fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet