Under natten mot lördagen har polisens tekniker arbetat på platsen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Fredrik Sandberg/TT arkivbild

Misstänkt mordförsök i Eksjö – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under fredagskvällen greps misstänkt för mordförsök i en bostad i Eksjö har under natten anhållits av åklagaren. En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ha misshandlats svårt.

Polisen larmades till en bostad i Eksjö med anledning av ett bråk kl. 18.23 på fredagen. De påträffade den misshandlade mannen som fördes till sjukhus. En stund senare grep de en man i 20-årsåldern i närheten av bostaden och han har under natten till lördagen anhållits misstänkt för mordförsök. Enligt polisen ska någon form av tillhygge användes vid misshandeln.

Den gripne och den skadade är släkt med varandra.

Teknisk undersökning under natten

– Vi kommer att hålla förhör med den misstänkte gärningsmannen ikväll. Bostaden och ett mindre område utanför den har spärrats av, sa polisens presstalesperson Åsa Willsund på fredagskvällen.

Under kvällen och natten till lördagen har en kriminalteknisk undersökning genomförts på platsen. På morgonen meddelade polisen att den tekniska undersökningen är avslutad, men att bostaden är fortsatt avspärrad. Vad som föranlett bråket vet inte polisen.

– Nej, det är något vi måste utreda för att få se vad som har hänt, säger Åsa Willsund.

Polisen har ingen uppdatering om skadeläget för mannen som vårdas på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.