Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cyklisterna samlades för att vila i Jönköping. Hör dem berätta om årets lopp i klippet ovan. Foto: Irma Hellman/SVT

Motvinden var största motgången på vägen till Jönköping på Vätternrundan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen nådde cyklisterna matdepån vid Elmia i Jönköping. SVT träffade både trötta och pigga deltagare och förutom att delta i årets upplaga av Vätternrundan hade de en annan sak gemensamt – motvinden var en rejäl utmaning för dem alla på vägen ner till Jönköping från Motala. 

Hör cyklisterna berätta om deras upplevelse av loppet i klippet ovan.

Cirka 16 000 cyklister deltar i Vätterrundan i år och när de anlände till Jönköping under lördagen fanns det möjlighet att stanna till och sträcka på benen och fylla på med energi. I Jönköping bjöds det på köttbullar och potatismos och kaffe och saft.

Flera som SVT träffar har cyklat loppet flera gånger. Två av dem är Arthur Blegen och Malcolm Herlenius som cyklar Vätternrundan för andra året i rad.

– Hittills har det gått bra. Det är lite trögare med motvinden än jag trodde det skulle vara, säger Arthur Blegen.

– Förra året var det inte alls lika tufft hit men nu när vi har tagit oss till Jönköping känns det som att det kommer vara lättare härifrån, säger Malcolm Herlenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.