Henrik Eneskjöld som driver kyrkekvarn utanför Mullsjö är idag nöjd över kommnens nej till nio 250 meters höga vindkraftverk. Foto: Fredrik Weibull SVT/ Jonas Ekströmer TT

Mullsjö röstade nej till höga vindkraftsverk

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjö politikerna röstade under tisdagen nej till nio 250 meters höga vindkraftsverk vid Margareteholm utanför Mullsjö. Vad som kommer att hända med de sexton mindre som är beviljade är oklart.

I klippet hör du näringsidkaren Henrik Eneskjöld som är glad över kommunens nej.

Det handlar om en ansökan om att etablera 250 meter höga vindkraftverk i Margreteholm i Mullsjö kommun och länsstyrelsen i Östergötland ville att politikerna skulle säga sitt om det. Mullsjö Framtid, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna röstade mot ansökan och för att använda sitt veto, något som Jönköpings-Posten först med att berätta.

Socialdemokraterna och Centerpartiet var positiva till ansökan. Beslutet i fullmäktige går inte att överklaga av vindkraftsföretaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.