Agneta Högsvik Hjerpe är hästmassör, i klippet hör du henne berätta mer om hur företagen i Mullsjö klarat sig under pandemin. Foto: SVT

Så har pandemin drabbat företagstäta Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Som alla kommuner har Mullsjö drabbats av pandemin. Men flera näringsidkare tror att den så kallade ”Mullsjöandan”, en västgötsk motsvarighet till den mer kända Gnosjöandan, kan ha hjälpt en del företagare att klara sig.

– De flesta företagarna känner varandra, vilket gör att vi kan ha ett tätt nätverk. Vi hjälps åt och det blir korta och snabba beslutsvägar, säger Pernilla Bernhardsson på Mullsjö utveckling.

Kommunen med drygt 7 300 invånare har över 400 företag. Mullsjös utvecklingsbolag ordnar varje vecka företagarmöten där traditionen av lokalpatriotiskt nätverkande fungerat som ett stöd.

Företagen konkurrerar inte, säger företagarna själva. Snarare stöttar de varandra. När en konferensanläggning drabbades av avbokningar lånades personal till exempel ut till Ica-affären.

Och Jimmy Ågren, som är delägare i företaget Werinova som bland annat tillverkar penslar, lyfter också fram hjälpsamheten företagare emellan.

– Företag som på grund av pandemin har lite att göra har lånat ut personal till företag som har mycket att göra.

SVT har besökt några företag i Mullsjö för att höra hur de har klarat sig under coronapandemin, i klippet ovan hör du mer om det.

Du kan också  se ett längre inslag från Mullsjö i  Aktuellt i kväll klockan 21.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet