Henrik Gustavsson på Södra Munksjöns Utvecklings AB presenterade planerna på en ny anläggning vid Stigamo söder om Jönköping. Foto: Sofie Liljefall/SVT

Multinationellt företag till Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Det är företaget Kingspan som ska etablera en ny tillverkningsanläggning i Jönköping. När fabriken är färdigbyggd kan närmare 90 nya jobb skapas.

Bolaget presenterade sina planer på en presskonferens under måndagen. Företaget arbetar med energisparande lösningar för byggindustrin och den nya tillverkningsanläggningen för isoleringsmaterial planeras att byggas i Jönköping.

Den nya anläggningen som ska byggas vid Stigamo söder om Jönköping blir sammanlagt 45 000 kvadratmeter stor och kommer att stå klar 2019. Inledningsvis handlar det om ett 20-tal arbetstillfällen, men när produktionen är i full gång räknar man med 70-90 tjänster.

Läget avgörande

– Det här betyder mycket för Jönköping, det betyder inte minst att vi kan konkurera både nationellt och internationellt om en energietablering där företaget har valt Jönköping med stor omsorg, säger Sven Rydell, näringslivschef i Jönköping.

– Med sitt goda geografiska läge och välutvecklade infrastruktur i alla riktningar bedömde vi att Jönköping var det alternativ som passade oss absolut bäst, säger Henk Bassie, VD för Kingspan Insulation Continental Europe i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.