Regionens smittskyddläkare rekommenderar vårdpersonal som jobbar nära patienter på länets sjukhus att bära munskydd. Foto: Johan Nilsson/TT

Munskydd för viss vårdpersonal på länets sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Höstens smittor kommer nu med full kraft. Ett 50-tal patienter med covid-19 vårdas just nu på sjukhus i Jönköpings län och nu rekommenderas vårdpersonal som arbetar nära patienter att bära munskydd.

Covid-19 och säsongsinfluensan tillhör hösten och det har varit en ökad smittspridning de senaste veckorna. På länets tre sjukhus har man under november haft i snitt 50 covidsmittade patienter inlagda varje vecka.

– Jag är inte orolig, säger David Edenvik biträdande smittskyddsläkare på länssjukhuset, men vi ser just nu en ökad smittspridning och ökad sjukfrånvaro bland personalen och kommer därför med den här rekommendation.

Rekommendationen handlar om att personal som arbetar nära patienter på inneliggande vårdavdelningar ska bära munskydd. Skulle smittspridningen minska kommer rekommendationen tas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.