Mija Rättzén Fredrickson Foto: Studieförbundet BildaVisa alla (4)
Visa alla (4)

Musikfestivalen BeatMeet höjer pulsen i Jönköping

Publicerad

Musikfestivalen BeatMeet utökas rejält när den anländer till Jönköping i oktober.

Tidigare har festivalen huserat två år i Umeå men när det nu är dags för Jönköping att ta över stafettpinnen blir det ännu mer på programmet. Arrangörerna menar att det kommer att bli mer än 50 band som spelar på tändsticksområdeet under helgen 18-19 oktober.

Mer än bara konserter

Utöver de traditionella konserterna kommer det också att hållas ett 40-tal workshops och seminarier för att amatörer och proffs ska mötas, och arrangörerna väljer därför att kalla Beatmeet för en kreativ musikmötesplats.

– Det som gör Beatmeet annorlunda är deltagandet, säger projektledaren Dan Ahnberg på studieförbundet Bilda. Vi trycker mycket på att man ska delta med sin musik, inte bara spela själv. Man ska också få möjlighet att dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

Både kända och okända

Bland banden som är klara finns akter som Loney Dear, TellUs och Tomas Andersson Wij. Elektronisk musik lyfts också fram lite extra i år och där nämns DJ:s som La Fleur, Filip Jenvén och Mia Rättzén Fredrickson.

Brett utbud

Några band kommer att ges möjlighet att spela in en egen musikvideo och om man vill kan man få lära sig att bygga sin egen pedal till gitarren.

– Det blir ett musikloppis också! Då deltar man på ett lite annorlunda sätt – genom att göra sig av med sina gamla grejer. Överskottet kommer att gå till Musikhjälpen, säger Dan Ahnberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer