Närmare hundra personer varslas om uppsägning i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Bosch thermoteknik i Tranås varslar 97 personer om uppsägning. Orsaken är en minskad efterfrågan på värmepumpar som företaget producerar.

Så sent som i höstas sa företaget upp 300 visstidsanställda. Förhoppningen var att orderingången skulle börja öka men det har den inte gjort. Det skriver Tranås Tidning, som var först med nyheten.

– Det här är ett tufft men nödvändigt beslut att fatta. Vi förstår att det väcker oro hos våra medarbetare och det är ett oerhört tungt besked att behöva lämna till dem som kommer att beröras av varslet, säger Markus Huber, VD Bosch Thermoteknik AB, i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter Jönköping.

460 anställda

Bakgrunden till varslet är bland annat ökande kostnader på grund av inflation vilket minskat i efterfrågan på värmepumpar.

Varseltiden för de anställda är fyra månader och ingen anställd kommer att sluta innan juni månad.

Bosch thermoteknik har idag 460 anställda inom produktionen och förhandlingarna med facket om varslen har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.