Extra mediaträning för Forserums politiker

Uppdaterad
Publicerad

All uppmärksamhet kring händelserna i Forserum den senaste tiden har gjort att Nässjö kommun satsat ytterligare pengar på mediaträning. 100.000 kronor extra går till att utbilda chefer och politiker i att bättre hantera media.

Så sent som i maj gick alla förvaltningschefer i Nässjö medieträningskurs, men nu ansåg kommunen att kunskaperna behövde fyllas på ytterligare. Detta efter händelserna i Forserum där somalier trakasserats, med bland annat stenkastning mot föreningens lokaler.

Så nu i september anlitades ett nytt mediaträningsföretag för drygt 100 000 kronor. Pengarna går till utbildning för politiker och tjänstemän.

– Det hade varit för mycket pengar om det hade varit den vanliga årligen återkommande kursen, men nu var det ett extraordinärt tillfälle, säger Nässjös kommundirektör Jan Sundman till Jönköpingsnytt.

– Det var värt pengarna. Vi fick större förståelse för hur saker slogs upp i media och vi fick viktig kunskap för framtiden, säger Sundman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utsatta somalier i Forserum

Mer i ämnet