Nike höjer bucklan efter att ha vunnit ungdom, klass 1 för pojkar Foto: Privat

Nike från Habo vann en av världens största endurotävlingar

Publicerad

I helgen utspelade sig Gotland grand national, som är en av världens största endurotävlingar med 3000 deltagare. Nike Korsbeck från Habo blev en av tävlingens segrare.

Nike Korsbeck som är 14 år gammal och kör för Hökensås MCK tävlade i ungdom, klass 1 för pojkar i helgens Gotland Grand National. Tävlingen körs i nio varv runt en bana och efter sista varvet hade han en sluttid på 1.57.32. Detta blev också den segrande tiden.

– Det kändes riktigt skönt efter de två timmarna jag hade kört. Jag blev riktigt imponerad av mig själv och det är en väldigt skön känsla att bli det. Jag tävlade för första gången förra året för att prova på, men det gick hur bra som helst för jag lyckades vinna då också, säger Nike Korsbeck.

Körde ikapp efter en krasch

Vid ett tillfälle kraschade han på den hala gotländska kalkstenen och trots ett snett styre gav han inte upp loppet.

– På Gotland finns det kalksten som man kör på ibland och vid ett ställe kraschade jag och gled iväg. Jag låg där och tänkte att jag kan inte ligga kvar här bara, jag ledde ganska stort så jag hade tid att ta mig upp och köra ikapp. Styret blev snett så jag sa till farsan i ett av depåstoppen att han fick fixa det, berättar Nike Korsbeck.

Tre länsbor i toppen

Bland de fem bästa tiderna finner vi också Olle Mårtensson, som körde hem tredjepris för Gislaved MK. Strax därefter på en fjärdeplats hamnade Algot Hjalmarsson, som kör för SMK Värnamo.

– Jag lärde känna både Olle Mårtensson och Algot Hjalmarsson för ett tag sedan och de är duktiga, de är allihopa duktiga. De har varit med och kört SM och sådant.

De som tävlar i motionsklassen 60 år och uppåt fick se sig besegrade av Huskvarna MK:s Inge Edberg som vann den klassen med två sekunder till godo.

Lyssna på endurotjejen Molly från Jönköping när hon berättar om alla krascher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.