Mirja och Jesper Flygare är nu klara med husrenoveringen i Pauliström men det blev dyrare och tog längre tid än de väntat sig. Foto: SVT/mäklarbilder

Nu är länets billigaste hus färdigrenoverat

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelt så lång renoveringstid och några oväntade vattenskador. Nu är Mirja och Jesper Flygare klara med husrenoveringen i Pauliström i Vetlanda kommun.

– Det var otroligt mycket jobb, säger Mirja Flygare.

I mitten av maj berättade vi om paret Flygare från Skåne som i början av året köpte ett av de billigaste husen i Jönköpings län.

– Det här kallar vi ett kap, sa Mirja Flygare då om villan de gett 168 000 kronor för.

Renoverat hela sommaren

Tre månader senare är huset ute till försäljning igen. Renoveringen var mer omfattande än paret väntat sig och tog två månader istället för en månad som beräknat. Bland annat på grund av fyra vattenläckor på olika ställen i huset.

– Taket ramlade in i vardagsrummet och vi fick byta tre takstolar, berättar Jesper Flygare.

– Måla har vi gjort massvis. Det gick åt ungefär 100 liter färg till tak och väggar vilket var dubbelt så mycket som beräknat eftersom det rökts så vansinnigt mycket, säger Mirja Flygare.

En oväntad vattenläcka upptäcktes i taket och flera takstolar fick bytas. Foto: privat

Är ni nöjda med resultatet?

– Ja vi tycker det blev jättefint men det var mycket mer jobb än vi tänkt oss.

Köper i spekulation

Paret som letar efter billiga hus att renovera och sälja dyrare har nu lämnat Pauliström och åkt till Jämtland där de hittat nästa husprojekt.

Vad har ni lärt er på det här huset?

– Att kolla bättre om det är strukturtapet och om de förra ägarna rökt inomhus, säger Jesper Flygare.

De oväntade vattenskadorna gjorde att prislappen för renoveringen steg med 10 000 kronor mer än beräknat och landade istället på 30 000 kronor.

Det låter billigt?

– Ja men det är det vi har köpt in material för. En del material hade vi sedan tidigare, säger Mirja Flygare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.