Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Habo wolley hade vittring på guld men förlorade hemma i Habo mot Hylte/Halmstad. Chans till revansch – och SM-guld – på fredag när lagen möts för avgörandet. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Habo Wolley nära SM-guld i volleyboll

Publicerad

I morgon kan Habo Wolley skrälla igen och ta hem klubbens förstaSM-guld i sin första finalserie någonsin. Bland Haboborna ärförväntningarna höga inför matchen.

– Det är roligt att sätta Habopå kartan, säger Ronny Blomqvist.

Habo Wolley har vunnit de två första matcherna i finalserien motregerande mästarna Hylte/Halmstad. Stödet från Haboborna har varitstort både på bortaplan och senast i tisdags när det blev nyttpublikrekord i Habo sporthall.

Även i morgon väntasstödet bli stort.

– Jag kommer nog åka dit och heja, och hjälpa tilli klacken så mycket jag kan, säger Lotta Liljegren.

Kommer firasoavsett utgång

Oavsett hur det går i morgon och i resten avfinalserien har redan ett firande börjat planeras på Blå torgeti Habo, som kommer äga rum den tredje maj.

– Bara att komma näraett SM-guld är värt att firas, säger Susanne Wahlström (M),kommunstyrelsens ordförande som också är glad att kommunen sätts på kartan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.