Foto: SVT/ Johan Nilsson TT

Nu byggs nya vattenverket upp i Häggeberg – bredvid det gamla

Uppdaterad
Publicerad

Det finns redan ett fungerande vattenverk i Häggeberg strax norr om Jönköping. Men för att säkra dricksvattenförsörjningen till framtiden i en växande kommun byggs just nu ett till vattenverk bredvid det gamla.

Det nya vattenverket beräknas stå klart 2022 och det gamla ska renoveras för att stå klart 2023. Projektet kommer att göras i samverkan mellan NCC och kommunen.

– Vattenverket vi bygger är en del i en stor satsning som Jönköpings kommun gör för att trygga vattentillgången för en lång tid framåt. Det handlar om en omstrukturering av hela vattenförsörjningen där NCC kan bidra genom vår erfarenhet av att bygga vattenverk, säger Christian Axelsson, produktionschef NCC i ett pressmeddelande.

I kommunens satsning ingår även två andra projekt tillsammans med NCC, en huvudvattenledning vid A6-området och en reservoar på Ekhagen.

Kontraktet för det nya vattenverket är 175 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.