Efter att Trollehöjdskolan har renoverats från grunden ska lärarna nu få flytta in i sina nya rum. Foto: SVT

Nu flyttar lärarna in i nya Trollehöjdskolan

Publicerad

I tre år har lärare och elever på Trollehöjdskolan i Mullsjö fått ha sin undervisning i tillfälliga moduler efter att man upptäckte fukt och mögel i lokalerna. Men i dag får lärarna flytta in i sina nya rum efter att skolan har renoverats från grunden.

Våren 2014 stängde Trollehöjdskolan i Mullsjö efter att man upptäckt fukt och mögel i skolan. Många elever och lärare fick fysiska besvär av inomhusmiljön och undervisningen fick flyttas till tillfälliga lokaler.

– Till en början var vi i flera olika lokaler i samhället. Många ställde upp bland annat kyrkor och folkhögskolan, säger Magnus Wetterqvist chef för barn- och utbildningsförvaltningen på Mullsjö kommun.

Byggde upp modulskola

En modulskola byggdes upp bara några hundra meter från Trollehöjdsskolan, men efter att skolan har renoverats från grunden ska lärarna nu få flytta in i sina nya rum.

– Modulskolan har varit mycket välfungerande men samtidigt liten och trång så jag tror att all personal och alla som har arbetat med den här frågan är jätteglada att vi kan flytta tillbaka, säger Magnus Wetterqvist.

Bytt ventilation

Det är en stor renovering det handlar om. Bland annat har man tagit bort mögel i väggar och golv och satt in en ny ventilation.

– Innan kom luften upp från golvet, det var inte så bra. Men nu är det ny ventilation från taket och ner, säger Roger Sjöqvist som är snickare. Han har arbetat i ett år med att renovera skolan.

Klart efter sommaren

Skolan är nästan klar, det är i stort sett möbler som saknas och att en ny utemiljö ska färdigställas på skolgården. Till den 21 augusti när eleverna kommer tillbaka ska allt vara klart.

– Jag känner en väldigt stor förväntan att vi ska få flytta in i nygamla lokaler och att vår verksamhet ska bli ännu bättre, säger Magnus Wetterqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.