Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu förbereder regionen för en andra coronavåg

Nu förbereder regionen för en andra coronavåg

Uppdaterad
Publicerad

Regionen förbereder sig nu för hur man ska hantera coronavården på länets sjukhus i höst. Även om läget just nu ljusnar, så finns en oro för en andra våg när allt fler människor börjar arbeta och studera igen efter sommaren.

Nu under sommaren har region Jönköpings län inte haft haft vårdplatser i Eksjö för patienter som behövt vård för covid-19. Det ändras från och med första september. Det är en del av den plan som nu tagits fram inför hösten, enligt Mats bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Totala antalet vårdplatser regionen nu planerar för är 28 stycken fördelat på länets tre sjukhus. Utöver dessa platser kommer det även finnas intensivvårdsplatser.

De senaste veckorna har läget ljusnat allt mer och på tisdagen var det totalt 14 personer som behövde sjukhusvård för covid-19 i länet, varav två inom intesivvården. Tanken med regionens plan för hösten är ändå att ha en beredskap om läget försämras igen.

I klippet berättar hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig om vad som gäller på sjukhusen i Jönköpings län i höst

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet