Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Martin Axelsson vad som händer med dem som missköter sig med elsparkcyklarna. Foto: SVT

Nu har de omdiskuterade elsparkcyklarna börjat rulla i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

60 kom i måndags och ytterligare 90 idag onsdag. Nu finns 150 elsparkcyklar redo att hyras ut i Värnamo. Samtidigt har transportmedlet varit omdiskuterat i städer som haft dem sedan tidigare, med klagomål på att de ställts lite här och där och skapat oreda.

Men just det faktum att Värnamo får elsparkcyklar flera år efter en del andra städer gör att kommunen hoppas att det kommer bli mer ordning och redo här.

– Det kommer bli bra, säger kommunens handläggare Martin Axelsson.

Han berättar att kommunen bland annat infört zoner med reducerade hastighet, eller där det är förbjudet att åka elsparkcykel. Det kommer också finnas särskilda elsparkcykelparkeringar.

– Det kommer vara en prövoperiod här i början då det kanske kommer vara lite turbulent, men med tiden ska det styras upp och bli jättebra för alla. Jag tycker vi har gjort en ganska genomförlig riskanalys. Sedan kan allting hända, men vi har i alla fall tittat över det, säger Martin Axelsson.

I klippet ovan svarar Martin Axelsson på vad som händer med dem som missköter sig med elsparkcyklarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.