Barnskötare kan nu erbjudas tillsvidareanställning inom förskolan i Vetlanda kommun. Foto: TT

Barnskötare erbjuds tillsvidareanställning inom förskolan i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan barnskötare få fast anställning i Vetlanda kommun. Ett sätt att ta tillvara på kompetensnivån när förskolorna i kommunen växer.

Det har varit svårt att rekrytera behöriga förskollärare i Vetlanda kommun. Därför har nu fullmäktige sagt ja till en motion om att anställa barnskötare, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det innebär att vi säkerställer att den personal som arbetar i förskolan har en utbildning med inriktning mot barn. Det blir en bättre kontinuitet i arbetslagen och för barnen, säger verksamhets­chef Ingela Nyberg.

Kan erbjudas vidareutbildning

Enligt Ingela Nyberg ska barnen bemötas av lärare med kunskap och bästa möjliga stöd för att kunna utvecklas.

– Det har varit vår ambition och är det fortfarande. Men för att komma dit behöver vi insatser och strategier både på kort och lång sikt. Att anställa barnskötare är en del i det, säger hon.

Som mest kommer 30 procent av förskolornas tillsvidareanställda få bestå av barnskötare och i framtiden kan de få möjlighet att utbilda sig till förskollärare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.